Гардијан: Немачки комесар Гинтер Етингер изразио бојазан од „пропасти“ ЕУ


Немачки комесар Европске уније Гинтер Етингер изразио је бојазан да би се ЕУ могла распасти услед притиска растућег популизма.

Гинтер Етингер

Гинтер Етингер

„ЕУ је научила како се превазилази криза. Међутим, расте број популистичких или нестабилних влада. То ме брине“, рекао је Етингер, члан Демохришћанске уније Ангеле Меркел.

„Први пут заиста видим опасност да би ЕУ могла да пропадне“, упозорио је комесар ЕУ не прецизирајући које земље га највише брину.

ЕУ је ове године потучена у Литванији, као и лошом природом редоследа којом се борило против кризе у Грчкој, али и рекордним приливом миграната око чега су се разишла мишљења у европском блоку.

Немачка ове године жели да „извезе“ неколико милиона азиланата, а неколико источноевропских народа, укључујући Мађаре, не желе да приме избеглице.

Изворник вести: The Guardian

Објављено: Стање ствари

О Душан Ковачев
Душан Ковачев је Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: