Ново отварање старог развојног фонда


Танјуг је објавио вест, пренету у „24. часа“ са оваквим уводником:

Посланици Скупштине Војводине требало би данас да се изјасне о предлогу за престанак важења раније донете одлуке о емитовању дугорочних хартија од вредности ради јачања финансијског потенцијала Развојне банке Војводине (РБВ).

Да бесмислене информације! Јачати финајсијски потенцијал банке која је ликвидирана! Наравно, ликвидирана договором власти АПВ и Р. Србије.

Ако би вам лекар рекао да  „јача имунопотенцијал пацијента“ који је пре два месеца умро, шта би сте мислили о њему?

У Танјуговој вести сазнајемо да се „оснивачки капитал“ новостарог Фонда састоји у обвезницама, вредним 10 милијарди динара. С друге стране, јавља нам се како „престаје да важи раније донета одлука о емитовању дугорочних хартија од вредности“. Којих? Оних хартија којима је требало да тзв. Влада „европске регије“ на своју руку задужи нашу Војводину како би спасла РБВ? Вероватно њих. Зато ову одлуку доноси покрајина, а не републичка влада.

Хоће ли јој поново, као и увек, Београд бити крив за све што су сами урадили или пристали, договоривши се? Ево, пошто је пајтићевска бирократија грмела против Београда месецима, сад је увалила својој дијети да обави оно на шта је пристала у договору с Београдом.

Мудрошћу Бојана Пајтића, Иштвана Пастора и других знаменитих личности, некадашњи Фонд за развој Војводине је удат за РБВ, па је за мање од пола године потом све пропало, пошто 75% пласмана РБВ није могло да се наплати, иако је банка функционисала по комерцијалном начелу.  Функционери „европске регије“ не дају јавности на увид ко су корисници ових токсичних пласмана, односно, Војводини неће да открију ко је потрошио наше новце.

Громогласно ћуте о томе где су наши новци.

Зар треба да верујемо како ће са 90-так милиона евра у новостаром фонду за развој решити ствар? И то под управом истих оних који су тај фонд већ упропастили, заједно са развојном банком.

О Душан Ковачев
Душан Ковачев је Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: