Аутономашка бирократија опет показује комунистичко лице


Портпарол ДСС Војводине Миленко Јованов је на свом блогу објавио реаговање на запањујући аутономашки став. Наиме, секретар за финансије АПВ је на страницама новосадског листа „Дневник“ изјавио како треба увести неку врсту прогресивне редистрибуције прихода да би од оних који зарађују новац био одузет бајаги у корист радника. Овај комунистичи принцип је аутономашка бирократска пакост усмерила против најпопуларнијег српског спортисте – Новака Ђоковића. Реаговање ДСС Војводине ни једна домаћа информативна агенција није објавила, иако им га је портпарол ДСС лично послао.

Реаговање портпарола ДСС сам прокоментарисао на његовом личном блогу и на сајту Фонда Слободан Јовановићгде је пренето:

Миленко Јованов - портпарол ДСС-а Војводине чије саопштењу домаће информативне агенције не смеју да пренесу.

И та вест се пласира преко новосадског “Дневника”, који је продат немачком Вацу, који годину дана не плаћа своје штампарске раднике. А све време му аутономашки режим није приговорио.

Одавно је на сваком кораку видљиво као је “војвођанско аутономаштво” метастаза титоистичког револуционарног поретка на северу Србије и да је његова сврха васпостављање бирократског поретка ради богаћења бирократске управне класе. Неспособни да обезбеде инвестиције, неспособни да управљају капиталом, прво су учествовали у распродаји нашег капитала страним шпекулантима и домаћим тајкунима, задужили су сва домаћа јавна предузећа, аутономију и самоуправе да би имали себи за плате.

Како су након деет година појели и пролумповали и те новце, маштају о отимању туђих новаца. Политички кетман Војводине очигледно више не може да чека да са себе збаци маску европејца, демократе и грађанског интелектуалца и показује своје бољшевичко лице. И при том се позива на Била Гејтса и Робиха Худа, исто као што су се њихови идеолошки очеви и дедови позивали на Карла Маркса, Лењина и Стаљина.Проблем је што кад кажу Гејтс, мисле Лењин, а кад кажу Робин Худ, мисле – Стаљин. Ако се покрајинска биократија пита зашто је Ђоковић боље плаћен него хирург, природно би било да се упита зашто било који нерадник у њеној бирократији која је упропастила наш стандард и Војводину прима плату неупоредиво већу од накнаде коју примају незапослени који у Војводини немају где да раде.

Али, двоструки стандарди су природни критеријум бољшевичке организације. Уосталом, то што има у свом шлајпизу Ђоковић, то су његови новци. Он их је зарадио. Његов посао се тако плаћа на тржишту и он је кадар да на спортском тржишту заради те новце.

Зашто Новиков, Пајтић и остали из авангарде Војвођанске бирократије не учествују на Вимблдону, па тамо зараде новце у складу с принципом слободе тржишта, па их поделе народу?

Одговор је прост.

Нису кадри да зараде новце управљајући капиталом нити управљајући економском политиком. Нису чак били кадри да виде светску економску кризу у нашој Војводини све до 2011. године.

Нашим новцима они су располагали док их није спирила њихова бирократска машинерија. Разуме се, на себе, не на нас. И сад, као и у доба хладног рата, евоцирањем успомена из доба титоизма, од запада траже да својим новцима трајно финансира њихову неспособност.

Баш као у Брозово време…

О Душан Ковачев
Душан Ковачев је Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: