Аутономаши новосађане превели „жедне преко воде“ на Видовдан!


Новосадска бирократија тзв. „главног града“ европске регије мучи се већ месецима како да прода градски водовод. Као у хорор филму, менаџери наше „Европске регије“ су на Видовдан 2011. године смислили паклени план како да будућност свог „главног града“ буквално преведу „жедну преко воде“.

Душан Ковачев: Пошто је бирократа свуда брат један другоме, а једнако неспособан да својим радом и располагањем оствари профит, већ само да троши, аутономашка бирократија Војводине је са својом европском "браћом по оружју" нашла соломонско решење за "проблем" водовода свог "главног града". Да би још неко време, док средства то допуштају, плаћали сами себе нашим новцима, почели су да распродају нашу имовину. Оде новосадски водовод из нашег власништва, тихо, шапатом.

Пошто је бирократа свуда брат један другоме, а једнако неспособан да својим радом и располагањем оствари профит, већ само да троши, аутономашка бирократија Војводине је са својом европском „браћом по оружју“ нашла соломонско решење за „проблем“ водовода свог „главног града“. Да би још неко време, док средства то допуштају, плаћали сами себе нашим новцима, почели су да распродају нашу имовину. Оде новосадски водовод из нашег власништва, тихо, шапатом.

Које је то соломонско решење?

Задуживање

Дакле, ни јавно-приватним партнерством, ни продајом, већ задуживањем водовода.

На тај начин наши аутономаши, који су себе називали „Коалиција за европску Србију“, омогућиће Европској банци, главном „усрећитељу“ домаће несреће да временом постане власник нашег водовода који снабдева водом све грађане Новог Сада. И то баш на Видовдан. Још се жале да је за све крива нека претходна власт, као да већ три године није прошло и као да за три године није било доста времена да се дође до средстава.

А зашто, као, нема средстава? Зато што су наши новци потрошени на запошљавање аутономашких партијаша. Тако је од 2008. године до данашњег дана у покрајинској администрацији уместо 800 сада већ више од 2.000 запослених и они се плаћају, наравно, нашим новцима. Зато што је предузеће Воде Војводине напунило себе партијашима на буџету грађана и сељака Војводине. Ето, зато нема новаца за новосадски Водовод, него се он „на вексла“ уступа финансијској бирократији ЕУ у коју никад нећемо отићи, осим као комами или у срећнијем случају надничари са Истока. Ми, деца најплодније равнице у Европи.

Плачи Нови Саде, јер си осто без свог водовода, којег су за тебе изградили твоји стари, да пијеш воде и купаш се јефтино.

Плачи, али штеди сузе, јер ће ускоро, врло ускоро, вода за тебе бити врло, врло скупа заслугом бесрамних аутономаша који те лажу и успављују те бајкама „фенси паора“, док ти гуле кожу с леђа под медијском анестезијом, безболно.

Плачи Нови Саде, јер си осто без свог водовода, којег су за тебе изградили твоји стари, да пијеш воде и купаш се јефтино. Плачи, али штеди сузе, јер ће ускоро, врло ускоро, вода за тебе бити врло, врло скупа заслугом бесрамних аутономаша који те лажу и успављују те бајкама „фенси паора“, док ти гуле кожу с леђа под медијском анестезијом, безболно.

Вода једнако треба свима, без обзира на политичко, верско и национално опредељење! Вода једнако треба свим живим бићима!

А сад полгедајте како су најављивали „рекордне инвестиције“ у Водовод пре само годину дана ти исти којима је данас крив „неко други“:

Новосадски водовод најављује рекордне инвестиције

Погледајте каквим тужбама новосадска аутономашка бирократија прогања медије који су се усудили да у „Европској регији“ јавно проговоре о томе како аутономашка бирократија размишља да ли ће нашу имовину продати одмах или на вересију:

На слици: Директор "Водовода" Бранко Бјелајац послао је Радију 021 Опомену пред утужење у којој тражи 1.000.000 динара на име накнаде нематеријалне штете због повреде части и угледа. Инфо и слика: Радио 021.

Директор Водовода запретио милионском тужбом радију 021

Новосађани!

То је ваш водовод!

Докле ћете допуштати да вас „Фенси паори“ праве лудим и отимају од вас оно што је ваше, за европске шарене лаже!?

Докле Војводина може да чека!?

Радио 021 је редовно обавештавао јавност Новог Сада шта јој спрема градска бирократија!

Где је сво време био „Председник Владе Војводине“? Па зар то није његов „Главни град“?

Изворник текста: Видовдан

О Душан Ковачев
Душан Ковачев је Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: