Јан Палах у аутономашкој Војводини


Споменик Јану Палаху у Прагу

Првомајски коментар вести „Покушао да се запали, јер не може у инвалидску пензију„, објављене на сајту новосадског радија 021. Коментар је преузет са теме Питајте Душана Ковачева“ на форуму Видовдан

Ово је веома страшно

Од сличне вести, пре много година агитпроп НАТО је направио“случај Јана Палаха“ и обрукао социјализам.

Међутим, РТВ, јавни информативни сервис Војводине о случају „једног човека ћути“. Радио 021 je сазнао његово презиме. Презиме новосадског Јана Палаха.

Како је име несуђеног Новосадског Јана Палаха? Занима ли Војводину ко је новосадски Јан Палах?

Војвођански јавни сервис то не занима! То не занима ни НУНВ!

РТВ има разлога. Наиме, бомбардовани су 1999. Године. Ракетама је велики НАТО пакт разорио телевизију Новог Сада, малог града у глобализованом свету. РТВ не сме ни да коментарише случај човека, чија трагедија је чмичак на оку „врлог новог света“ чија је преторијанска гарда НАТО пакт. Десетине хиљада грађана и сељака Војводине су у таквом стању. И биће их још више под влашћу аутономаша. Стотине хиљада људи је у таквом стању у целој Србији. И биће их још више под влашћу „Круга двојке“ и њихових регионалних помагача. Зашто се о Јовишићу не интересује НУНВ – размислите о томе сами.

Радио 021. је објавио да Јовишић живи у Бачком Јарку. То је скоро Нови Сад. Припада општини Темерин. У месту Темерин живи Корхец, који је творац чувеног Корхецовог статута. Оног Статута, којег је Војводина „морала да донесе“, по председнику Скупштине Војводине Шандору Егерешију, „како би смо сви живели боље“.

Је ли то епилог аутономашке бајке? Ако јесте, зашто сваким даном све више личи на америчке хорор филмове?

Није то лепа бајка, не никако. Пробудите се. Не бојте их се. Само урадите оно што можете. Макар и најмање биће то значајан допринос стајању на пут аутономашкој утопији.

Не изговарајте се на своју немоћност.

И на крају:

Може ли Јовишић добити макар посао да може преживети до пензије у Новом Саду?

О Душан Ковачев
Душан Ковачев је Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: