Српске свиње и краве, швапски шећер, новосадска незапосленост…


Овакве "фенси ветрењаче" су "фенси паори" обећавали Војвођанима, само да би ови гласали за њих... а онда су им прво довели кризу, па онда Корхецов Статут

Добро јутро, Војводино!

Бојан Пајтић

Српска Влада бауља кроз транзицију и кризу неуспешно.

Покушпава да обећава „крпљење“ проблема „сечењем ушију“. То многи очекују. Очекују велики произвођачи свиња да им држава по добрим ценама откупи свиње, које у либералним условима није могуће продати без губитка. Дикић обећава да ће држава стати иза „Петрохемије“, али зар све то није сасвим противно прокламованој „неолибералној парадигми“?

Држава обећава да ће помоћи оно што је опстало од произвођача млека, након примене ССП-а. Али не све, већ само велике, који су још увек у државној својини. Ово не само да је противно „неолибералној парадигми“, већ се противи и Уставу Србије, према коме су сви облици власништва једнаки. Опет, као што видимо, неки би требало да су једнакији од других.

Инфалтино у српској политици: У Србији не може да се заради ни на шећерној репи, а грађанима се уместо запослености и доходка нуди као сатисфакција укидање виза по моделу наученом у детињству.

Неамчки „Нордцукор“ је још прошле године проценио да је зарадио у Српској индустрији шећера што се зарадити могло. Сад би да се повуку и продаће шећеране, које су „успешно“ приватизоване, а прошле године још „успешније“ затворене (осим оне у Костићевом родном Врбасу). Могло би се рећи да је Миодраг Костић монополиста у производњи шећера у Србији. Могло би, али се не сме, што би рекао Лала.У сваком случају, он има неко „право прече куповине“ према шећерној индустрији увласништву „Нордцукора“, који би да прода затворене шећеране. А да подсетимо, у Војводини има много затворених шећерана које нису спешно“ продате.

Покрајинска Влада, која је у свој џеп спаковала и целу „Металс банку“, а не само „наше новце“ добијене продајом НИС-а, пре неколико дана је на сав глас огласила огромне успехе у запошљавању Војвођана. Домаћи медији, који морају да буду наклоњени евроутопистима, пренели су ова невероватна хвалисања. Међутим, мало ко је пренео чињеницу да данас у Новом Саду има скоро 30 хиљада незапослених. А ти незапослени су они који су успели да се одрже на списку Националне службе, вођене по ригорозној методологији МОР-а. Незапослени који нису на списку, запослени на „повременим и привременим пословима“, хонорарци и волонтери (каквих је на нади у плату много), нема на спискунезапослених.

Уместо да коментарише ову вест, Председник војвођанске Владе, која је бирана кад је још била ПИВ и није испољавала намеру да буде Влада, ваби Транснафту, у нади да наплати још неке „наше новце“, попут оних које је присвојила кроз поменуту национализовану „Металс банку“.

На, "јејте"!

„Ајав, ала су нас приварили!“

„Ди су“ та улагања и нова радна места која нам је обећао Тадић?

„Ди су“ евро-инвестиције, које је обећао Пајтић?

„Ди је“ добробит од приватизације коју је обећао Динић?

„Ди је“ икаква корист од Корхецовог статута?

Коме се излегао добро плаћен посао у „пословном инкубатору“?

„Ди су“ наши новци?

„Ди су“ боље пензије?

„Ди је наш стандард?

Ово чувајте за догодине, "да јете" кад огладните!

Откуд гладни у Војводини?

Шта ћемо ми сутра?

Шта ћеду деца?

Проверите да ли је заиста тако:

__________________________

У Новом Саду више од 29000 незапослених, РТВ, Бета, 20. 9. 2010. Доступно на РТВ

ПКС – откупити до 15 000 свиња, Б92, 19. 2. 2010.

Покрајинска подршка изградњи продуктовода, РТВ, 19. 2. 2010.

Војводина подржава изградњу нафтовода кроз Србију, РТВ, 20. 2. 2010.

Премија за млеко само за државне фирме, Политика, 18. 2. 2010.

Шашић, М: Држава гарант кредита, Политика, 18. 2. 2010.

Немачки Нордцукер продаје шећеране у Србији, 20. 2. 2010.

МК група има право прече куповине шећерана од Нордцукера, Економи

Нордцукер продаје шећеране Колету, Ало, 20. 2. 2010.

Немачки Нордцукер продаје шећеране у Србији, Блиц, 20. 2. 2010.

О Душан Ковачев
Душан Ковачев је Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: